Loading...

    • Adelaarstraat 30A, Noordoost, 3514 CE, Utrecht, Nederland

    • Monday:09:00-18:00Tuesday:08:30-18:00
      Wednesday:08:30-18:00Thursday:08:30-18:00
      Friday:08:30-18:00Saturday:08:00-16:00
      Sunday:ClosedHolidays:Closed
    • Monday:09:00-18:00Tuesday:08:30-18:00
      Wednesday:08:30-18:00Thursday:08:30-18:00
      Friday:08:30-18:00Saturday:08:00-16:00
      Sunday:ClosedHolidays:Closed
    • Welkom in de webshop van Biologische Slagerij De Molen. Wij verkopen uitsluitend biologische producten. U vindt ons in de grootste korenmolen van Europa in de gezellige Vogelenbuurt in Utrecht.

      • Barbecue package §


        • Barbecue Standaard §

          • 2 x varkenssaté
          • shaslick
          • hamburger
          • merquezworstje

          € 6.75 / person

          person
        • Barbecue Luxe §

          • varkenshaassaté
          • kipsaté
          • rundersteak
          • hamburger
          • merquezworstje

          € 8.95 / person

          person
        • Barbecue Luxe Gevarieerd §

          • kipsaté
          • varkenshaassaté
          • half lamskoteletje
          • rundersteak
          • visspies

          € 10.75 / person

          person
        • Barbecue Vis §

          • grote gambaspies
          • tonijnspies
          • gambaspies

          € 8.75 / person

          person
        • Garnituurpakket §

          • stokbrood
          • satésaus
          • knoflooksaus
          • rundvlees- of aardappelsalade naar keuze

          € 7.95 / person

          person
      • Vegetarian §


        • Barbecue Vegetarisch §

          • hamburger
          • cordonbleu
          • shaslick
          • groentespies

          € 5.95 / person

          person
      • Barbecue §


        • Barbecuehamburger §

          De hamburger is niet weg te denken bij een lekkere zomerse barbecue

          € 1.35 / 80 g

        • Bavette §

          De bavette is de dikke rand vlees die in de flank (vang) van de koe zit. Heerlijk om te grillen.

          € 2.29 / 100 g

          x 100 g
        • Entrecôte lang gerijpt §

          Dungesneden entrecôte in een heerlijke marinade

          € 3.65 / 100 g

          x 100 g
        • Gemarineerde filetlap §

          Filetlapjes zijn gesneden van de lende of de rib van het varken.
          Het vlees is mager en heeft een fijne vleesdraad.
          Heerlijk voor op de barbecue!

          € 2.74 / 125 g

          x 125 g
        • Gemarineerde speklap §

          Speklapjes op de barbecue, oerhollands en erg lekker gemarineerd. Tip: Door de speklapjes op een stukje aluminiumfolie te roosteren zijn steekvlammen eenvoudig te voorkomen.

          € 1.65 / 100 g

          x 100 g
        • Gemarineerde steak §

          Een smaakvolle Argentijnse steak. Heerlijk om te bereiden op de barbecue.

          € 2.08 / 80 g

        • Kipsaté §

          Kipsatéstokje, heerlijk voor op de barbecue.

          € 1.98 / 65 g

          x 65 g
        • Longhaas §

          Supermalse longhaas met veel smaak, zeer geschikt om te grillen

          € 2.29 / 100 g

          x 100 g
        • Merquezworst §

          Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa.

          € 1.07 / 60 g

          x 60 g
        • Picanha steak §

          Picanha is een spectaculair stuk vlees dat je zeker een keer gegeten moet hebben. Het is een smakelijk gedeelte van de koe dat maar weinig nodig heeft en makkelijk te bereiden is.

          € 2.45 / 100 g

          x 100 g
        • Procureurlap gemarineerd §

          Deze malse procureurlapjes worden gesneden van de varkensprocureur (hals/schouder) en daarna gekruid. Heerlijk voor op de barbecue.

          € 2.36 / 125 g

          x 125 g
        • Rib-eye §

          Rib-eye is een dik, goed dooraderd en mooi rood stuk vlees. Heerlijk voor op de barbecue.

          € 2.95 / 100 g

          x 100 g
        • Rib-eye lang gerijpt §

          Rib-eye is een dik, goed dooraderd en mooi rood stuk vlees. Heerlijk voor op de barbecue.

          € 2.99 / 100 g

          x 100 g
        • Rundersaté §

          Spies met malse rundvleesblokjes

          € 1.66 / 65 g

          x 65 g
        • Shaslick §

          Spies met heerlijk gekruid varkensvlees, ui, spek en paprika

          € 1.29 / 65 g

          x 65 g
        • Spareribs kant en klaar §

          Perfecte spareribs voor de barbecueliefhebber

          € 1.59 / 100 g

          x 100 g
        • Spareribs rauw §

          Rauwe spareribs, naar keuze gemarineerd.
          Spareribs behoren tot het populairste barbecuevlees wereldwijd. Het vlees van spareribs is mals en sappig, en aan elke spare rib zit een handig botje waardoor je het lekker met de hand kunt eten.

          € 1.29 / 100 g

          x 100 g
        • Varkenssaté §

          Varkenssatéstokje, heerlijk voor op de barbecue.

          € 1.40 / 65 g

          x 65 g
        • Venkelworstje §

          Mager en sappig worstje met venkel toegevoegd

          € 1.16 / 65 g

          x 65 g
      • Barbecue accessories §


        • Gasbarbecue §

          Huur hier een gasbarbecue voor eindeloos bbq-plezier

          € 16.50

          piece
        • Schoonmaakservice barbecue §

          Bestel onze schoonmaakservice erbij en wij doen de complete afwas voor u.

          € 7.50

          piece
      • Gourmet package §


        • Fonduevlees §

          • biefstuk
          • varkensfilet
          • kipfilet
          • gehakt/hamburger balletje
          • mini slavink
          U krijgt circa 250 gram vlees per persoon

          € 6.40 / person

          person
        • Gourmetvlees §

          • biefstuk
          • varkensschnitzel
          • kipfilet
          • hamburgertje
          • merquezworstje
          • mini slavink
          U krijgt circa 250 gram vlees per persoon

          € 6.50 / person

          person
      • Beef §


        • Bavette §

          De bavette is de dikke rand vlees die in de flank (vang) van de koe zit. Het heeft een lange en grove draad. De bavette is botermals en wordt gebruikt in de lekkerste gerechten.

          € 2.29 / 100 g

          gram
        • Côte de boeuf §

          Botermals Nederlands rundvlees, lang gerijpt

          € 2.85 / 100 g

          gram
        • Entrecote lang gerijpt §

          Het resultaat: een ongeëvenaarde smaaksensatie. Nooit proefde u een entrecôte die zo mals en intens smaakte.

          € 3.65 / 100 g

          gram
        • Gemarineerde runderschnitzel §

          Runderschnitzels worden ook bieflappen of baklappen genoemd en worden van magere rundvleesdelen gesneden. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten.

          € 3.24 / 125 g

          x 125 g
        • Gemarineerde steak §

          Dungesneden gemarineerde steak

          € 3.25 / 125 g

          x 125 g
        • Hollandse biefstuk §

          Hollandse biefstuk wordt van verschillende biefstukdelen gesneden

          € 3.94 / 125 g

        • Kogelbiefstuk §

          Kogelbiefstuk wordt gesneden van het zachtste deel, de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk. Kogelbiefstuk is nog malser dan biefstuk.

          € 4.44 / 125 g

        • Longhaas §

          De longhaas is de spier van het rund die de longen laat bewegen

          € 2.29 / 100 g

          gram
        • Magere runderlappen §

          Mager suddervlees wat minder gemarmerd is dan riblappen en sukadelappen

          € 2.13 / 100 g

          gram
        • Ossenhaas §

          Ossenhaas is heerlijk mals en niet voor niets het mooiste deel van het rund. Tournedos is hetzelfde als biefstuk van de haas. De ossenhaas is dan in dikke plakken van ongeveer 125 gram gesneden. Een dubbele tournedos is een chateaubriand. Het gewicht van een hele ossenhaas is ongeveer tussen de twee en vijf kilo.
        • Ossenhaas carpaccio §

          De originele carpaccio wordt gesneden van de ossenhaas. Dit is het fijnste stuk vlees van het rund.

          € 3.74 / 75 g

          x 75 g
        • Pepersteak §

          Heerlijk malse pepersteak met versgemalen peper

          € 3.19 / 125 g

          x 125 g
        • Picanha §

          Botermalse Noord-Amerikaanse rosbief met een vetlaag

          € 2.45 / 100 g

          gram
        • Rib-eye §

          Het meest malse deel van de fijne rib. Het deel waar de rib-eye van wordt gesneden is het verlengde van de dunne lende.

          € 2.95 / 100 g

          gram
        • Rib-eye lang gerijpt §

          Heerlijk gerijpt rundvlees voor extra smaak

          € 2.99 / 100 g

          gram
        • Riblap §

          Dikke riblappen zijn van alle stooflappen de meest malse. Wanneer je het lang stooft dan ontstaat het zogenaamde draadjesvlees. Riblappen, trouwens alle stooflappen, zijn bij uitstek geschikt voor het maken van een ouderwets lekker jus. Schraap daartoe de aanbaksels in de pan los en maak daarna de jus af.

          € 1.95 / 100 g

          gram
        • Rosbief §

          Rosbief is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis.

          € 2.45 / 100 g

          gram
        • Runderentrecôte §

          Entrecôte is hoogwaardig stuk vlees gesneden van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. De entrecote smaakt het beste als hij net niet helemaal gaar is.

          € 3.10 / 100 g

          gram
        • Runderhacheevlees §

          Hacheevlees is gesneden van de onderrib (hals). Om gaar en zacht te worden heeft het vlees een langere bereidingstijd nodig.

          € 1.95 / 100 g

          gram
        • Runderhart §

          In Nederland wordt een runderhart meestal gebruikt als hondenvoer. Jammer want het vlees is heel geschikt om een krachtige bouillon van te trekken.

          € 0.89 / 100 g

          gram
        • Runderlever §

          Runderlever is iets stugger dan varkens-, lams- of kalfslever. Runderlever is orgaanvlees dat vroeger bij voorkeur werd gebakken en gegeten als remedie tegen bloedarmoede. Runderlever mag niet te hard en te lang gebakken worden anders wordt het vrij droog. De lever wordt daarom vaak doorregen met repen vers vet spek.

          € 0.99 / 100 g

          gram
        • Runderschnitzel §

          Runderschnitzels worden ook bieflappen of baklappen genoemd en worden van magere rundvleesdelen gesneden. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten.

          € 3.19 / 125 g

          x 125 g
        • Rundertong §

          Rundertong is een smaakvolle 'vergeten' vleessoort. In het buitenland en met name Frankrijk is het een delicatesse die ook als hoofdmaaltijd gegeten wordt. De rundertong weegt ongeveer 2 kilo. Wrijf de tong voor het koken stevig in met zout en laat hem na het koken even liggen.

          € 0.99 / 100 g

          gram
        • Sucadelap §

          Een sucadelap ontleent zijn naam, smaak en structuur aan het peesje door het vlees. Sucadelapjes zijn gesneden van de schouder. Het peesje lijkt na bereiding op sukade ( geconfijt fruit) en is ook eetbaar.

          € 3.23 / 150 g

          x 150 g
      • Pork §


        • Gelderse rib §

          Gezouten en gerookt, heerlijk bij bijvoorbeeld stamppot zuurkool

          € 2.19 / 100 g

          gram
        • Gerookt spek (vet) §

          De speklap van het varken (rug) wordt goed gezouten en daarna gerookt waarna het stuk spek nog enkele dagen narijpt voor een betere stevigheid.

          € 1.29 / 100 g

          gram
        • Gevuld filetlapje §

          Een variant op het gewone varkensfiletlapje met een vulling van gehakt

          € 2.98 / 130 g

          x 130 g
        • Haaskarbonade §

          Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort. Haaskarbonade is wat duurder dan andere karbonaden. Het mooie blanke vlees is sappig en vol van smaak.

          € 1.79 / 100 g

          gram
        • Hamlap §

          Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen. Als u voor het bakken de lappen met bloem bestuift, levert dat een licht gebonden en lekkere bruine jus op.

          € 2.46 / 130 g

          x 130 g
        • Hamschijf §

          Hamschijf wordt ook verkocht als ‘hips’ en in Duitsland als ‘Eisbein’. ‘Eisbein’ is licht gepekeld. Hamschijf smaakt gekookt of gesudderd goed bij stamppotten en maaltijdsoepen. Het onderste gedeelte van het vlees is uitstekend geschikt voor soep.

          € 1.07 / 100 g

          gram
        • Nasi/ bamivlees §

          Nasi/bamivlees wordt meestal gemaakt van iets doorregen varkensvlees. Het vlees kan bij aankoop al iets gekruid of gemarineerd zijn, waardoor het zó gebruikt kan worden.

          € 1.89 / 100 g

          gram
        • Procureur §

          De procureur ligt meteen achter de kop. Daarnaast is het een mooi gemarmerd stuk vlees. Nooit droog en heeft erg veel smaak.

          € 1.89 / 100 g

          gram
        • Ribkarbonade §

          Een ribkarbonade, ook wel kotelet genaamd, heeft een ribbeentje. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje. De ribkarbonade is een heerlijk malse en magere karbonade. De ribkarbonade is gesneden van het midden of achterste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Tip: Snijd het randje vet op enkele plaatsen in om kromtrekken tijdens bakken of grillen te voorkomen.

          € 1.75 / 100 g

          gram
        • Schouderkarbonade §

          Schouderkarbonade is een karbonade die weinig been bevat.

          € 1.55 / 100 g

          gram
        • Spekblokjes (mager) §

          Magere blokjes kunnen uitstekend gebakken worden als smaakmaker bij een winterse stamppot. Wanneer je stukjes mager spek bakt dan is na het bakken ongeveer 35% van het vet uit het spek verdwenen.

          € 2.09 / 100 g

          gram
        • Speklap §

          Een speklap is een stuk varkensvlees dat veel vet bevat. Het vlees van een speklapje wordt weggesneden bij de rug van het varken en op de buik.

          € 1.55 / 100 g

          x 100 g
        • Varkenscordon bleu §

          De cordon bleu is een gemarineerd varkensfiletlapje gevuld met ham en kaas.

          € 2.93 / 130 g

          x 130 g
        • Varkensfricandeau §

          Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees. Fricandeau mag enigszins rosé gegeten worden.

          € 1.79 / 100 g

          gram
        • Varkenshaas §

          Varkenshaas is een schuin toelopend lang stuk vlees. Snijd de varkenshaas in dikke plakken voor varkensmedallions. Een gebraden varkenshaasje is rosé te eten.
        • Varkenslap §

          Varkenslap komt uit de schouder van het varken. Braad de varkenslap aan en sudder deze gaar op een laag vuur.

          € 1.59 / 100 g

          gram
        • Varkenslever §

          Gebakken lever is een goede bron van mineralen en vitaminen én nog lekker ook.

          € 0.99 / 100 g

          gram
        • Varkensschnitzel §

          Filetschnitzel gesneden van de filet zonder procureur.

          € 2.93 / 130 g

          x 130 g
        • Varkensschouder (picnic shoulder) §

          Naast de Boston Butt is de Picnic geschikt voor pulled pork, ook van de varkensschouder.

          € 1.49 / 100 g

          gram
        • Vers buikspek §

          Het buikspek is heerlijk zacht van binnen en de zwoerd wordt daarentegen lekker krokant. Heerlijk op de barbecue.

          € 1.39 / 100 g

          gram
        • Vleeskrabbetjes §

          Een krabbetje (meestal: krabbetjes) is een benaming voor de rib met vlees van een geslacht varken. Krabbetjes worden vaak als ingrediënt aan erwtensoep toegevoegd. In tegenstelling tot spareribs worden krabbetjes niet geroosterd maar gekookt.

          € 1.25 / 100 g

          gram
        • Zuurkoolspek §

          Gerookt spek speciaal voor zuurkool

          € 1.53 / 100 g

          gram
      • Chicken §


        • Gegaarde kipdelen §

          Gegaarde gemarineerde kipdelen

          € 1.79 / 100 g

          gram
        • Gerookte kipfilet §

          Malse kipfilet gerookt op hout. Gerookte kipfilet is direct te verwerken in een salade of lekker als tussendoor.

          € 3.39 / 100 g

          gram
        • Hele kip §

          Een hele kip. Het vlees is mals en bijzonder mager en wordt opgebonden aangeboden.
        • Kipdrumsticks §

          Het onderste deel van de bout wordt vaak gebakken als klein gegaard hapje of snackje bij de borrel. Ze kunnen echter ook gebruikt worden bij de warme maaltijd.

          € 1.59 / 100 g

          gram
        • Kipfilet §

          De filet is ontdaan van het vel en dus heel mager en mooi blank van kleur. Bak de filet niet te lang door want dan wordt het vlees droog en stug en verliest een belangrijk deel van de smaak. Het vlees is, door de korte bereidingstijd, uitermate geschikt om te wokken en smaakt bijzonder als vleescomponent in de nasi of bami. Maak de dobbelsteentjes of reepjes niet al te klein want dan zijn ze veel te snel gaar.
        • Kipfiletblokjes §

          In blokjes gesneden kippenvlees

          € 3.05 / 100 g

          gram
        • Kipkarbonade §

          Kipkarbonade is door het aanwezige been en vel heel smakelijk.

          € 1.57 / 100 g

          gram
        • Kippendijvlees §

          Kipdijen is het bovenste deel van de poot

          € 2.39 / 100 g

          gram
        • Kippenlevertjes §

          Kippenlevertjes worden niet zoveel gegeten, maar er kunnen heerlijke recepten van gemaakt worden.
        • Kippenpoot §

          Kippenpoten kunnen op vele manieren worden bereid. Ze kunnen gebakken of gebraden worden, gestoofd met allerhande kruiden , gekookt of gegrild op de barbecue.

          € 1.59 / 100 g

          gram
        • Kipvleugels §

          Kipvleugels zijn de kleinste stukjes vlees van de kip. Ideaal om te grillen en als snack te gebruiken.

          € 1.19 / 100 g

          gram
      • Turkey §


        • Kalkoenfilet §

          Kalkoenfilet is een groot stuk mager vlees van de borst van de kalkoen

          € 3.99 / 100 g

          gram
      • Veal §


        • Kalfslever §

          Kalfslever is de fijnste en volgens kennis de lekkerste soort lever, met een zeer verfijnde smaak. Hoeft alleen om en om gebakken te worden. Verwijder voor het bakken wel het vlies of laat dat door de slager doen. Het vlies is niet eetbaar en als het blijft zitten trekt de plak krom bij het bakken.

          € 1.55 / 100 g

          gram
        • Kalfsoester §

          Kalfsoester is in feite de biefstuk van het kalf. De kalfsoester komt uit het spierstuk, bevat weinig tot geen bindweefsel en heeft een zeer fijne vleesdraad. Een heerlijk mals stukje vlees van superieure kwaliteit.

          € 5.18 / 125 g

          x 125 g
        • Kalfsschenkel (ossobuco) §

          Kalfsschenkel bestaat uit bindweefsel rijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan ook worden gebruikt voor stoofschotels. In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom.

          € 1.99 / 100 g

          gram
        • Kalfsschnitzel §

          Schnitzel is een dun geslagen lapje van de fricandeau. Van deze lapjes wordt de originele Wiener schnitzel gemaakt. Een duidelijk verschil van smaak in het voordeel van de kalfsschnitzel.

          € 5.18 / 125 g

          x 125 g
      • Lamb §


        • Lamsbout met been §

          De lamsbout is afkomstig uit de bilpartij van het lam. Door het bot is het vlees veel smakelijker en sappiger. Maak het lamsvlees niet al te gaar en bedruip het regelmatig tijdens het bakken. De bout mag van binnen best een beetje rosé blijven dan is hij op z'n lekkerst.

          € 2.45 / 100 g

          gram
        • Lamsbout zonder been §

          De lamsbout is afkomstig uit de bilpartij van het lam. Maak het lamsvlees niet al te gaar en bedruip het regelmatig tijdens het bakken. De bout mag van binnen best een beetje rosé blijven dan is hij op z'n lekkerst.

          € 2.69 / 100 g

          gram
        • Lamsboutlap §

          Lamsvlees heeft een uitgesproken smaak en is vooral vanwege zijn malsheid zeer geliefd

          € 2.75 / 100 g

          gram
        • Lamskarbonade §

          Schouderkarbonade wordt uit de voorbout van het lam gehaald. De voorbout wordt in plakken gesneden waarna het uitermate geschikt is voor de barbecue, grill of koekenpan.

          € 2.15 / 100 g

          gram
        • Lamskotelet §

          De lamskotelet is een lamskarbonade uit de rug van het lam. Lamskotelet is dik en mals en bevat een mooie vetrand die wegsmelt tijdens het bakken en veel smaak geeft.

          € 2.89 / 100 g

          gram
        • Lamslever §

          Lamslever is lekker om te bakken maar ook geschikt voor het bereiden van paté

          € 1.39 / 100 g

          gram
        • Lamsnier §

          Bak de niertjes met het vet in de boter of olie en voeg wat peper en zout toe. De niertjes moeten ongeveer een kwartiertje gebakken worden.

          € 1.39 / 100 g

          gram
        • Lamsrack §

          Lamsracks, ook wel French racks genaamd, bestaan uit 8 koteletjes of meer, met een 'verdek'. Anders is het een lamscarré. Het is een gedeelte van de rug van het lam, maar zonder het haasje. Als je het rack rond zet is het een lamskroon.Het vlees wordt rosé geserveerd.

          € 4.49 / 100 g

          gram
        • Lamsschenkel §

          De lamsschenkel is afkomstig van de poot van het lam. De schijf vlees met een stukje bot is ronduit heerlijk.

          € 2.15 / 100 g

          gram
        • Lamsstooflapje §

          Dit lamsstoofvlees wordt gesneden van de lamsschouder

          € 2.45 / 100 g

          gram
      • Quick and ready to cook §


        • Boomstammetje §

          Een gehaktrolletje van lekker gekruid varkensgehakt

          € 2.15 / 110 g

          x 110 g
        • Dordogne steak §

          Malse steak van rosbief met Provencaalse kruiden en knoflook

          € 3.19 / 125 g

          x 125 g
        • Filetlapje §

          Het filetlapje is een mooi mager stukje vlees gesneden van de rug van het varken.

          € 2.71 / 125 g

          x 125 g
        • Gehaktbal kant en klaar §

          Heerlijke traditionele gehaktbal. Eén van de meest Hollandse eetgewoontes die we kennen.

          € 2.45 / 150 g

          x 150 g
        • Gemarineerd filetlapje §

          Een varkensfiletlapje gemarineerd in een zachte marinade

          € 2.74 / 125 g

          x 125 g
        • Gepaneerde schnitzel §

          Een varkensschnitzel is een veelzijdig stukje vlees. Je kunt hem bakken, braden, stoven, grillen en ga zo maar door.

          € 3.15 / 140 g

          x 140 g
        • Hamburger §

          De hamburger is gekruid en gezouten en wordt vervaardigd van mager rundvlees

          € 1.69 / 100 g

          x 100 g
        • Lamsshoarma §

          Heerlijk malse shoarmareepjes

          € 2.29 / 100 g

          gram
        • Merguezworst §

          Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa.

          € 1.79 / 100 g

          gram
        • Procureurlap gemarineerd §

          Het procureurlapje is een ontbeende schouderkarbonade. Deze lapjes zijn al heerlijk gekruid.

          € 1.89 / 100 g

          gram
        • Runderbraadworst §

          Runderbraadworst is fijngemalen mager rundvlees in worstvorm

          € 1.86 / 110 g

          x 110 g
        • Rundervink §

          Rundervink is één van de meest gegeten vleesproducten. Rundervink bestaat uit rundergehakt dat gekruid is, omwikkeld met een dun lapje mager rundvlees (rosbieflapje). Het is belangrijk dat het braden op niet te hoog vuur gebeurt om te voorkomen dat het rundvlees aangebrand is voordat het gehakt gaar is.

          € 2.19 / 100 g

          x 100 g
        • Shoarmavlees §

          Shoarmavlees bestaat uit gekruide reepjes mager vlees. Shoarmavlees is oorspronkelijk altijd gemaakt van lamsvlees. In Nederland wordt vooral varkensvlees gebruikt ter bereiding van shoarma.

          € 1.89 / 100 g

          gram
        • Slavink §

          Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met vers mager spek.

          € 1.65 / 100 g

          x 100 g
        • Tartaartje §

          Een tartaartje is gemaakt van 100% mager rundvlees

          € 1.95 / 100 g

          x 100 g
        • Tiroler vink §

          Variatie op de slavink. Gekruid varkensgehakt omwikkeld met gerookt ontbijtspek.

          € 1.79 / 100 g

          x 100 g
        • Varkensbraadworst §

          Braadworst is gemaakt van gemalen, en soms gekruid, vlees. Bij de bereiding in de pan is de worst eerst dichtgeschroeid in hete boter en daarna ongeveer 15 minuten gebraden. Braadworst op de BBQ vraagt om een andere bereiding, blancheer de worst eerst halfgaar in warme bouillon.

          € 1.71 / 110 g

          x 110 g
        • Venkelburger §

          Een variatie op de hamburger, 100% rundvlees, lekker gekruid met als extra toevoeging venkel

          € 1.77 / 100 g

          x 100 g
        • Venkelworst §

          Gekruid rundergehakt met venkelzaadjes in dunne darm

          € 1.16 / 65 g

          x 65 g
        • Vink op stok §

          Gekruid rundergehakt omwikkeld met gerookt ontbijtspek

          € 2.09 / 100 g

          gram
      • Roulades §


        • Half-om-halfrollade §

          Kenmerkend voor een 'half-om-half' rollade is de combinatie van rund en varkensvlees. Van groot belang is daarbij dat het meest malse vlees binnenin de rollade zit. Op die manier kan het braden gelijkmatig verlopen. Over het algemeen gebruikt de slager mals rundvlees aan de buitenkant en varkensfilet of varkenshaasjes (duurder) aan de binnenkant. De varkensfilet wordt rondom gekruid en de dunne lap rundvlees alleen aan de binnenkant. Daarna wordt het geheel opgerold en stevig opgebonden met rolladetouw. Het lekkerst wordt de rollade door hem langzaam in de oven te garen.

          € 2.49 / 100 g

          gram
        • Kiprollade §

          De kiprollade is het vlees van een hele kip in een netje bij elkaar gehouden. Heerlijk gekruid en makkelijk te bereiden.

          € 2.29 / 100 g

          gram
        • Lamsboutrollade §

          Een heerlijke rollade van mager lamsvlees.

          € 2.79 / 100 g

          gram
        • Lamsstoofrollade §

          Lamsrollade die zoals de naam aangeeft ideaal is om te stoven. Laat in elk geval het vlees op lage temperatuur garen totdat het mals en sappig is.

          € 2.49 / 100 g

          gram
        • Procureurrollade §

          De procureurrollade wordt gemaakt van de nek van het varken, en is daarom meer doorregen, daardoor blijft de rollade malser en sappiger en heeft deze veel smaak.

          € 1.89 / 100 g

          gram
        • Runderrollade §

          De magere runderrollade is een heerlijk stuk mager rundvlees. Deze is bereid met heerlijke rolladekruiden.

          € 2.49 / 100 g

          gram
        • Varkensfiletrollade §

          Een rollade van varkensfilet braden in de oven is een makkelijk recept voor een feestelijk etentje. Om de rollade bij elkaar te houden, wordt een touwtje gebruikt waarin soms een speciale rolladeknoop gelegd wordt.

          € 2.25 / 100 g

          gram
      • Minced §


      • Soup supplies §


        • Mergpijp §

          Het mergpijpje is een runderbeen gezaagd van de bovenpoot van de koe. Ideaal om te gebruiken voor een heerlijke bouillon.

          € 0.80

          piece
        • Ossenstaart §

          Ossenstaart is, zoals de naam al aangeeft, het staartgedeelte. Gebruik de ossenstaart om er een stoofschotel van te maken of een bouillon van te trekken.

          € 1.19 / 100 g

          gram
        • Schenkel §

          Schenkels worden gebruikt in stoofschotels en bouillon. Schenkel is de benaming voor een vleesproduct afkomstig van de poot van runderen en andere viervoetige dieren. Schenkels worden horizontaal uitgesneden en bestaan uit een vleesdeel en een mergdeel.

          € 1.25 / 100 g

          gram
        • Soepvlees §

          Poulet, soep- of bouillonvlees is allemaal hetzelfde. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil. Smakelijk vlees, uitermate geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan het gerecht/bouillon. Zet het vlees altijd op in koud water wanneer je het voor bouillon wilt gebruiken. Het vocht mag niet koken. De smaakstoffen trekken dan optimaal in de bouillon. Voor ragouts moeten die juist in het vlees blijven, daarvoor moet het vlees in warm water opgezet worden.

          € 2.23 / 100 g

          gram
      • Smoked sausage §

        Onze rookworsten zijn al voorgegaard. Lang houdbaar en eenvoudig op te warmen in heet, niet kokend, water circa 10 á 15 minuten.


      • Liverwurst §


      • Grilled sausage §


        • Grillworst naturel §

          De worst is gemaakt van mager rund- en doorregen varkensvlees en spek. Het deeg wordt meestal gekruid met een speciale grilworstmelange bestaande uit: peper, foelie en kardemom. Het deeg wordt afgestopt in een rechte luchtdichte kunstdarm. Na het afstoppen wordt de worst geweld. Na afkoeling wordt de darm verwijderd en worden de worsten eventueel ingesmeerd met een kruidenpasta en gegrild.

          € 3.50 / 200 g

          x 200 g
        • Grillworst kaas/ Italiaans §

          Italiaans gekruide grillworst gevuld met kaas

          € 3.70 / 200 g

          x 200 g
        • Grillworst kaas §

          Ambachtelijke grillworst met kaas

          € 3.70 / 200 g

          x 200 g
        • Kipgrillworst §

          Fijne kipgrillworst kenmerkt zich door de mooie aanwezige grillrand.

          € 5.30 / 200 g

          x 200 g
        • Grillworst Italiaans §

          Grillworst met Italiaanse kruiden

          € 3.70 / 200 g

          x 200 g
      • Dried sausage §


        • Droge borrelworst naturel §

          Droge worst is een streekgerecht, waarbij de worst na het vullen wordt opgehangen om te drogen. De smaak verschilt afhankelijk van de gebruikte kruiden. Kruidnagel is daarvan de meest gebruikte. Droge worsten worden in Nederland voornamelijk in de Noordelijke kuststreken (Groningen, Friesland, maar ook in Drenthe en Overijssel) gemaakt, omdat daar de luchtvochtigheid geschikt is voor het drogen.
        • Droge borrelworst knoflook §

          Heerlijke droge worst met de smaak van knoflook
        • Droge borrelworst peper §

          Droge worst die wordt aangeboden in verschillende diktes en samenstellingen. De worst kan bestaan uit rundvlees en/of varkensvlees. De smaak wordt soms verkregen door het toevoegen van een pepersaus, maar kan eveneens afkomstig zijn van gebroken peperkorrels. Ook kan de worst licht gerookt worden alvorens hem aan te drogen.
        • Droge borrelworst Provencaals §

          Droge worst met Provencaalse kruidenmelange bereid
        • Droge borrel Groninger §

          Deze boerenmetworst wordt van varkensvlees en spek vervaardigd. Het deeg wordt gekruid met witte peper en, kenmerkend voor de Groninger worst, met kruidnagel.

          € 2.39 / 100 g

          x 100 g
        • Droge borrel Rotterdammer §

          Dit lid van de boerenmetworst familie bestaat uit mager varkensvlees en spek en is niet al te fijn gemalen. De worstjes worden afgestopt in langwerpige kunstdarmen, gedroogd en daarna licht gerookt.

          € 2.39 / 100 g

          x 100 g
        • Droge borrel chorizo §

          Fijne chorizo voor bij de borrel

          € 2.85 / 100 g

          x 100 g
        • Droge borrel lamssalami §

          Lamssalami in een lamsdarm, dus geen varkensproduct aanwezig

          € 1.91 / 60 g

          x 60 g
      • Boiled sausage §


        • Gekookte worst §

          Gekookte worst is een kookworst van mager varkensvlees. Het product wordt op smaak gebracht met kruiden en na het koken in darm verpakt. Hierna wordt de worst licht gerookt op beuken- en eikenhout.

          € 1.75 / 100 g

          gram
        • Knakworst §

          De knakworst is een kleine, dunne worst die zowel koud als warm op of zonder een broodje als snack gegeten kan worden

          € 1.75 / 100 g

          gram
      • Snacks / appetizers §


        • Borrelballetjes §

          Gehaktballetjes zijn lekker als borrelhapje, maar ook als avondeten, geserveerd met bijvoorbeeld een lekkere pindasaus

          € 0.68 / 40 g

          x 40 g
        • Zeeuws spek §

          Zeeuws spek is een Zeeuws streekgerecht. De basis is een stuk doorregen spek zonder zwoerd. De ouderwetse variant werd zachtjes gaargekookt met zout, peper, laurier of andere in de ouderwetse keuken beschikbare kruiden. De slagers verkopen tegenwoordig onder deze naam een stuk spek dat wordt gemarineerd in een mengsel van olie, mosterd, sojasaus, ui, paprika, knoflook en peper en vervolgens gegrild of geroosterd. Het moderne Zeeuws spek heeft daardoor een kenmerkende smaak die doorgaans als barbecuesmaak wordt gekarakteriseerd.

          € 2.29 / 100 g

          gram
        • Saucijzenbroodje groot §

          Dit hartige broodje is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met heerlijk gekruid gehakt

          € 1.85

          piece
        • Saucijzenbroodje klein §

          Dit hartige broodje is gemaakt van bladerdeeg en gevuld met heerlijk gekruid gehakt

          € 0.95

          piece
        • Kroket §

          Een lekker krokant korstje met een smeuïge vulling

          € 1.75

          piece
      • Pâté §


        • Boerenpaté §

          Deze paté heeft als basis, afhankelijk van de gewenste kwaliteit en prijsstelling, kalfskopvlees of varkensvlees, zacht spek en kalfs- of varkenslever. Vrijwel iedere producent heeft zijn eigen kruidenmelange, maar belangrijke smaakmakers zijn peper, kardemom, foelie, majoraan, tijm en vanillesuiker. Ook worden wel citroenrasp, cognac, gefruite uitjes en eieren toegevoegd. Een deel van de grondstoffen wordt tot een gladde massa gecutterd*. Een deel van de lever en varkensvlees wordt grover gemalen en aan de gladde massa toegevoegd waardoor een grove uitstraling ontstaat. De massa wordt afgevuld in een ovenbak en daarna wordt afgekookt of gebakken.

          € 1.99 / 100 g

        • Cranberry paté fijn §

          Voor deze zachte en romige paté wordt als basis een smeuïge smeerleverworst gebruikt. Deze worst is gemaakt van varkensvlees, varkenslever en zacht spek. Het basisdeeg is heel zacht gekruid zodat de smaak van de varkenlever mooi herkenbaar blijft. Aan het nog warme deeg worden zacht gegaarde cranberry's toegevoegd. Het warme deeg wordt in een vorm gegoten. Na het opstijven wordt de stevige paté uit de vorm geklopt en afgegarneerd met een mooie bruine gelatine en cranberry's.

          € 1.99 / 100 g

        • Cranberry paté grof §

          Voor deze zachte en romige paté wordt als basis een smeuïge smeerleverworst gebruikt. Deze worst is gemaakt van varkensvlees, varkenslever en zacht spek. Het basisdeeg is heel zacht gekruid zodat de smaak van de varkenlever mooi herkenbaar blijft. Aan het nog warme deeg worden zacht gegaarde cranberry's toegevoegd. Het warme deeg wordt in een vorm gegoten. Na het opstijven wordt de stevige paté uit de vorm geklopt en afgegarneerd met een mooie bruine gelatine en cranberry's.

          € 1.99 / 100 g

        • Notenpaté §

          Verse paté met noten. Feestelijk en erg lekker.

          € 2.05 / 100 g

        • Peperpaté §

          De peperpaté heeft dezelfde basis als de crèmebasis, afhankelijk van de gewenste kwaliteit en prijsstelling, kalfskopvlees of varkensvlees, zacht spek en kalfs- of varkenslever. Vrijwel iedere producent heeft zijn eigen kruidenmelange, maar belangrijke smaakmakers zijn peper, kardemom, foelie, majoraan, tijm en vanillesuiker. Ook worden wel citroenrasp, cognac, gefruite uitjes en eieren toegevoegd. De grondstoffen worden tot een gladde massa gecutterd* en vervolgens worden zachte groene en soms gehakte rode pepertjes toegevoegd waarna het deeg wordt afgevuld in een ovenbak om vervolgens afgekookt of gebakken te worden. Door de pepertjes wordt de smaak extra pittig.

          € 1.95 / 100 g

        • Roompaté §

          Lekker smeuïge roompaté

          € 1.95 / 100 g

      • Cold meats §


        • Bacon §

          Bacon bestaat uit stukken vlees die gesneden worden van de flanken, de rug of de buik van een varken, die vervolgens worden geconserveerd (gezouten, gedroogd en mogelijk ook gerookt). Het wordt gewoonlijk gebruikt als een ingrediënt in een recept, vanwege het vet en de smaak.

          € 2.85 / 100 g

        • Bakbloedworst §

          Bakbloedworst wordt gemaakt van zwoerd, varkenskopvlees, bloed en spek. De kruiding bestaat uit zwarte peper, piment, majoraan, kaneel en uien.

          € 1.60 / 100 g

        • Boerenham §

          Ambachtelijk bereidde boerenham met een lekkere pekelmix en licht gerookt.

          € 2.85 / 100 g

        • Boerenmetworst §

          Metworst of boerenmetworst is een harde gekruide worst gemaakt van stukjes varkensvlees en varkensvet

          € 2.15 / 100 g

        • Boterhamworst §

          Van het rundvlees en water wordt eerst een farce gecutterd waarna het fijngemalen kinnebakspek en het varkensvlees worden toegevoegd. Als kruiding worden witte peper, foelie, kardemom, gember en zout gebruikt. Vroeger werden daarna kleine spekblokjes toegevoegd. Nu vrijwel niet meer. Het spek is echter wel aanwezig, maar zo fijn gemalen dat het niet meer als zodanig wordt ervaren. Na het afstoppen in een kunstdarm wordt de worst gerookt en geweld in water van 80°C.Variaties: de Ardenner boterhamworst met meer varkensvlees, de kalfsboterhamworst en Parijzer boterhamworst die wat grover van structuur is.

          € 1.75 / 100 g

        • Casselerrib §

          Deze casselerrib is gemaakt van het haas en ribgedeelte van de karbonadestrook. Het vlees wordt licht gepekeld met een kruidenpekel en daarna zacht in de oven gegaard. Voor de smaak, maar ook voor een mooier uiterlijk wordt de rib soms bestrooid met gebroken peperkorrels.

          € 2.55 / 100 g

        • Cervelaatworst §

          Cervelaat is een droge worst, doorgaans gemaakt van varkens- en rundvlees.De naam komt van het Latijnse cerebellum (kleine hersenen) via het Italiaanse cervellata.

          € 2.19 / 100 g

        • Chorizo §

          Chorizo is een van oorsprong Spaanse worstsoort die kruidig van smaak en roodachtig van kleur is en een stevige, grove structuur heeft. Een kenmerkend ingrediënt is de pimiento choricero, een paprika(poeder) (al dan niet pittig) wat niet alleen zorgt voor de smaak en de rode kleur van de chorizo, maar dankzij de daarin aanwezige etherische oliën ook bijdraagt aan een betere houdbaarheid.

          € 2.85 / 100 g

        • Cornedbeef §

          Cornedbeef is gekookt rundvlees.Doordat er zout aan het vlees is toegevoegd en het gekookt is, is het lang houdbaar. De term "corn" betekent "kleine, harde korrel" en verwijst naar het gebruikte zout (vergelijk het Nederlandse pekelvlees). Cornedbeef is oorspronkelijk een joods gerecht.

          € 2.29 / 100 g

        • Gebraden fricandeau §

          De fricandeau wordt gemaakt van de biefstuk en rosbiefdelen van een kalf

          € 2.49 / 100 g

        • Gebraden gehakt §

          Vlees en spek worden gemalen en met de kruiden vermengd. Over het algemeen worden peper en nootmuskaat gebruikt. Aan de massa wordt paneermeel toegevoegd. Het deeg wordt goed gemengd tot een homogene massa, waarna het tot een brood wordt gevormd dat in de oven wordt afgebakken. Gebraden gehakt wordt gesneden verkocht.

          € 1.85 / 100 g

        • Gebraden gehakt met groenten §

          Gehaktbrood gebraden met diverse groenten. Een traktatie op de boterham.

          € 1.85 / 100 g

        • Gebraden rosbief §

          De rosbief wordt gewoonlijk gemaakt van verschillende delen zoals de achtermuis (links), de platte bil of een van de lendedelen. De aard van het vlees bepaalt de kwaliteit van deze vleeswaar. Een goede rosbief is keimager en mals en mag niet te dik gesneden worden. De achtermuis is wel het bekendste deel. Daarnaast is een rosbief een uitstekend beleg voor mensen die een natriumbeperkt (zoutarm) dieet volgen. De rosbief wordt gewoonlijk namelijk alleen aan de buitenkant gezouten en niet gekruid. Vraag aan de slager gerust of hij tijdens de bereiding veel of weinig zout gebruikt heeft.

          € 2.95 / 100 g

        • Gegrilde ham §

          Heerlijke ambachtelijk en langzaam gegrilde achterham

          € 2.85 / 100 g

        • Gekookte kipfilet §

          Een kipproduct met een zeer laag vet percentage. Heerlijk voor op brood.

          € 3.35 / 100 g

        • Gekookte runderlever §

          Gekookte runderlever is een wat steviger leversoort dan de kalfslever.

          € 1.89 / 100 g

        • Gekookte rundertong §

          De tong wordt gedurende ruim een week in de pekel gelegd. Na dit zoutproces liggen ze een aantal dagen in de koelcel om te rijpen en op kleur te komen. Vervolgens worden ze gegaard. Wanneer ze gaar zijn worden ze, nog warm, ontdaan van het harde buitenvel waarna ze verder mogen afkoelen in een bouillon zodat ze hun sappigheid blijven behouden.

          € 2.15 / 100 g

        • Gesneden kookworst §

          Kookworst, traditioneel gerookt en met een fijne maar neutrale gekookte worstsmaak

          € 1.75 / 100 g

        • Hamblokjes §

          Blokjes en/of reepjes gesneden van een gekookte ham, voor allerlei gerechten bruikbaar

          € 2.19 / 100 g

        • Italiaanse salami §

          Salami is de benaming voor gekruide worst van Italiaanse oorsprong. Het Italiaanse woord is de meervoudsvorm van salame, dat 'gezouten vlees' betekent.

          € 2.49 / 100 g

        • Katenspek §

          Katenspek is mager buikspek dat eerst wordt gepekeld en gegaard om daarna langdurig te worden gerookt.

          € 2.15 / 100 g

        • Lamssalami §

          Ambachtelijke gemaakte lamssalami, bereid uit zuiver schapenvlees

          € 3.75 / 100 g

        • Ontbijtspek §

          Ontbijtspek is vleeswaar dat veelal gebruikt wordt als broodbeleg. Het is buikspek van het varken dat na te zijn gedroogd en gerookt in dunne plakken wordt gesneden. Deze plakken zijn ongeveer 20 cm lang en 8 cm breed. Ontbijtspek wordt ook gebakken geconsumeerd.

          € 2.15 / 100 g

        • Ossenworst §

          Deze specialiteit vindt haar oorsprong in de zeventiende eeuw, toen op grote schaal ossen uit Denemarken en Duitsland werden geïmporteerd. De specerijen in deze worst, zoals peper, kruidnagel, foelie en nootmuskaat, kwamen uit Nederlands-Indië.Mager rundvlees is de basis van deze typisch Amsterdamse specialiteit. Het vlees wordt gemalen en vermengd met witte peper, foelie, nootmuskaat en zout. Na het afstoppen in een runder- of kunstdarm wordt het vlees een paar te rijpen gelegd in de koeling. In die tijd ontstaat de zo kenmerkende smaak.

          € 2.01 / 100 g

        • Pancetta §

          Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

          € 3.55 / 100 g

        • Parmaham §

          Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma.

          € 5.13 / 100 g

        • Pastrami §

          Het magere rundvlees wordt behandeld met een mengsel van zout, salpeter en suiker. Vervolgens wordt het in bakken in de koeling geplaatst. Daar blijft het vlees enkele weken staan. Tussen en over de stukken vlees worden pepertjes en tuinkruiden gestrooid zodat de smaak er mooi intrekt. Ter afronding wordt het vlees gerookt en gekookt.

          € 2.95 / 100 g

        • Pekelvlees §

          Vlees dat in de pekel wordt bewaard. De naam is afkomstig uit de tijd van de VOC waar aan boord van de schepen, om de bemanning te voeden, het vlees in houten vaten in pekel werd bewaard.

          € 2.34 / 100 g

        • Procureurspek §

          Mager spek van de schouder

          € 2.25 / 100 g

        • Prosciutto §

          Varkensham die in het been gedroogd is in Italië. Deze ham wordt drooggezouten en vervolgens ruim een jaar gerijpt.

          € 3.75 / 100 g

        • Rauwe ham §

          Rauwe hammen zijn van oorsprong ontstaan vanuit de behoefte om vleesna het slachten langer te kunnen bewaren, want er waren vroeger nog geen koelkasten en dus moest het vlees wel geconserveerd worden. In grote lijnen gebeurde dat door het vlees te zouten of in de pekel te leggen. Eventueel werd tijdens of na het zouten een kruidenboeket toegevoegd. De laatste belangrijke smaakmaker is echter de rijping, al of niet in de buitenlucht.

          € 3.45 / 100 g

        • Rundercervelaat §

          Cervelaat van rundvlees

          € 2.55 / 100 g

        • Runderrookvlees §

          Rookvlees van hoogwaardig gezouten en traditioneel gerookte. eersteklas bovenbil van het rund.

          € 3.45 / 100 g

        • Rundersalami §

          Licht gekruide salami van rundvlees

          € 2.75 / 100 g

        • Salami §

          Salami is de benaming voor gekruide worst van Italiaanse oorsprong. Het Italiaanse woord is de meervoudsvorm van salame, dat 'gezouten vlees' betekent.

          € 2.35 / 100 g

        • Schouderham §

          Schouderham is redelijk eenvoudig te herkennen omdat het vlees, binnen één plak, in kleur varieert van licht tot donker.

          € 2.15 / 100 g

        • Schwarzwälder schinken §

          Een beenloze, gerookte rauwe varkensham uit het Duitse Zwarte Woud.

          € 2.49 / 100 g

        • Serranoham §

          Serranoham is een rauwe ham, oorspronkelijk afkomstig uit de Spaanse bergen. Tegenwoordig wordt hij gemaakt van een speciaal gefokt Spaans varkensras.Oorspronkelijk is de serranoham afkomstig uit de bergachtige regio Andalusië. Daar werd de gezouten ham gedroogd in de berglucht. (Vandaar de term serrano: serrano,-a is Spaans voor berg-, gebergte-).De originele serranoham is te herkennen aan het S-logo. Nadat de verse ham in een pekelbad met kruiden heeft gelegen, rijpt hij zo'n negen maanden in een ruimte waar de temperatuur langzaam toeneemt tot 30 graden. Tegelijkertijd neemt de vochtigheid af, waardoor de hammen uitdrogen.De ham is rijk aan ijzers en eiwitten en vetarm. Hierdoor wordt deze ham soms ook voorgeschreven aan mensen met bloedarmoede of een ijzertekort.

          € 3.89 / 100 g

        • Zeeuws spek §

          Zeeuws spek is een Zeeuws streekgerecht. De basis is een stuk doorregen spek zonder zwoerd. De ouderwetse variant werd zachtjes gaargekookt met zout, peper, laurier of andere in de ouderwetse keuken beschikbare kruiden. De slagers verkopen tegenwoordig onder deze naam een stuk spek dat wordt gemarineerd in een mengsel van olie, mosterd, sojasaus, ui, paprika, knoflook en peper en vervolgens gegrild of geroosterd. Het moderne Zeeuws spek heeft daardoor een kenmerkende smaak die doorgaans als barbecuesmaak wordt gekarakteriseerd.

          € 2.29 / 100 g

        • Zure zult §

          Zure zult is een streekgerecht uit Brabant en is gemaakt van varkensvlees. Verder zit er in: peperkorrel, zout, nootmuskaat,kruidnagel, ui, zure augurken en azijn.

          € 1.55 / 100 g

      • Meal §


        • Hachee §

          Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte, en groenten

          € 1.89 / 100 g

          x 100 g
        • Rundergoulash §

          Rundergoulash is een van oorsprong Hongaars gerecht van mager, zacht gegaard rundvlees. Het gerecht bevat de typische Hongaarse paprikasmaak.

          € 1.89 / 100 g

          x 100 g
        • Siepeltjespot §

          Heerlijke maaltijd van Terschellinger recept met o.a. cranberries, aardappel, kool en gehakt

          € 1.65 / 100 g

          x 100 g
        • Noorse zuurkoolschotel §

          Een gerecht met zuurkool en veel vlees

          € 1.65 / 100 g

          x 100 g
      • Hotchpotch §


        • Andijviestamppot §

          Een heerlijke stamppot van andijvie, rijk gevuld met spekjes

          € 1.45 / 100 g

          x 100 g
        • Boerenkoolstamppot met worst §

          Heerlijke boerenkool stamppot met worst

          € 1.59 / 100 g

          x 100 g
        • Hutspotstamppot §

          Hutspot is een heerlijke echt Nederlandse stamppot van wortelen, uien en aardappelen.

          € 1.45 / 100 g

          x 100 g
        • Zuurkoolstamppot §

          Een traditioneel en lekker Hollandsch gerecht: zuurkoolstamppot met rookworst en spekjes.

          € 1.55 / 100 g

          x 100 g
      • Soup §


        • Bruine bonensoep §

          De basis voor bonensoep is een bouillon van rundvlees, met daarin groenten als prei, selderij, ui en natuurlijk bruine bonen.

          € 6.75 / liter

          liter
        • Courgettesoep §

          Heerlijke soep boordevol courgette

          € 6.25 / liter

          liter
        • Erwtensoep §

          Kant-en-klare erwtensoep om op te warmen. Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten.

          € 6.75 / liter

          liter
        • Goulashsoep §

          Een heerlijk pittige, goedgevulde maaltijdsoep

          € 6.75 / liter

          liter
        • Groentesoep §

          Groentesoep is een prima vervanging voor een uitgebreide warme maaltijd. Er zit zo’n beetje alles in wat je nodig hebt. Groenten, vlees, vocht en vitaminen.

          € 6.50 / liter

          liter
        • Kippensoep §

          Kippensoep is soep die smaakt naar en gemaakt is uit vlees van de kip en soepgroenten. Kippensoep wordt vooral geconsumeerd voor de maaltijd, bij wijze van voorgerecht.

          € 6.50 / liter

          liter
        • Tomatensoep §

          Tomatensoep bestaat uit vocht en eventueel groente, gehaktballetjes of rundvlees, croutons, kruiden en/of specerijen. De soep wordt bereid uit tomaten.

          € 6.50 / liter

          liter
        • Uiensoep §

          Uiensoep is een soep, gemaakt van bouillon en ui. De soep wordt gemaakt door ui te fruiten, en deze met runderbouillon te blussen. Tip: serveer de soep met croutons met daarop geraspte kaas.

          € 6.25 / liter

          liter
      • Belegde broodjes §

        U kunt uw belegde broodje laten beleggen met ons hele assortiment aan vleeswaren en paté. Als u ander beleg wenst, kunt u dat in het instructieveld aan het eind van het bestelproces aangeven.


        • Broodje boerenham §

          Vers broodje belegd met onze biologische boerenham

          € 2.80

          piece
        • Broodje boerenpaté §

          Heerlijk belegd broodje met boerenpaté

          € 2.80

          piece
        • Broodje filet americain §

          Broodje rijkelijk belegd met heerlijke huisgemaakte filet americain

          € 2.80

          piece
        • Broodje grillham §

          Vers broodje rijkelijk belegd met onze biologische grillham

          € 2.80

          piece
        • Broodje grillworst Italiaans §

          Broodje belegd met Italiaans gekruide grillworst

          € 2.80

          piece
        • Broodje grillworst kaas §

          Belegd broodje met ambachtelijke grillworst gevuld met kaas

          € 2.80

          piece
        • Broodje grillworst naturel §

          Belegd broodje met ambachtelijke naturel grillworst

          € 2.80

          piece
        • Broodje ham en kaas §

          Smaakvol broodje met ham en kaas

          € 2.80

          piece
        • Broodje rosbief §

          Verse pistolet belegd met rosbief

          € 2.80

          piece
      • Hot sandwiches §


        • Broodje bal gehakt §

          Heerlijk broodje met een gehaktbal uit eigen keuken

          € 3.35

          piece
        • Stokbroodje pulled pork §

          Pulled pork is langzaam gegaard varkensvlees

          € 3.75

          piece
      • Salad §


        • Eiersalade §

          Een heerlijke verse eiersalade. Lekker voor op toast of als broodbeleg.

          € 1.35 / 100 g

          gram
        • Filet americain §

          Filet americain wordt gemaakt van gemalen rauw mager rundvlees zoals biefstuk.

          € 1.99 / 100 g

          gram
        • Franse salade §

          Romige salade met asperge, champignon en garnaaltjes

          € 2.09 / 100 g

          gram
        • Kipkerriesalade §

          Een rijkgevulde salade met stukjes kip, appel, knolselderij en ananas in een milde kerriesaus.

          € 2.49 / 100 g

          gram
        • Komkommersalade §

          Een heerlijk frisse salade met komkommer, paprika, rode ui en bleekselderij

          € 1.29 / 100 g

          gram
        • Krabsalade §

          Krabsalade is een bereiding die meestal wordt gebruikt als broodbeleg. Krabsalade wordt gemaakt met stukjes krab, ei, sjalot, cayennepeper en mayonaise.

          € 2.53 / 100 g

          gram
        • Rauwkostsalade §

          Rijkelijk gevulde knapperige salade

          € 1.29 / 100 g

          gram
        • Selleriesalade §

          Een heerlijke frisse salade rijk gevuld met raspstukjes van de Selderijknol, ook wel Sellierieknol genoemd. Deze wordt vermengd met een "mayonaise-achtige" saus.

          € 1.29 / 100 g

          gram
        • Zalmsalade §

          Zalmsalade is een heerlijke rijkgevulde salade met zalm, aardappelen, ei, ui, augurk en enkele kruiden.

          € 2.19 / 100 g

          gram
      • Sauce §


        • Knoflooksaus §

          Met knoflooksaus wordt hoofdzakelijk een variant op de koude saus mayonaise of yogonaise met knoflook als smaakbepaler bedoeld. Aan Nederlandse knoflooksaus wordt vaak peterselie toegevoegd.

          € 1.39 / 100 g

          x 100 g
      • Eggs §


        • Biologische eieren §

          Biologische eieren, rechtstreeks van de boer. Eieren passen in een gezonde voeding. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten.

          € 0.30

          piece